Stress och bilkörning

Hejsan!
 
Idag när jag satt i bilen och skulle köra hem från jobbet kom jag och tänka på en sak nämligen STRESS. 
Klockan var ca 16.00 vilket innebar att jag kom mitt i trafiken och kaoset när nästan HELA Jönköping och Huskvarna bestämt sig för att åka hem.
Detta innebär köer, tutningar, kaos och Stress i trafiken. Jag förstår om alla vill hem efter en lång dag på jobbet men man kommer inte hem snabbare om du stressar. Snarare tvärtom...
 
Då kom jag och tänka på detta genom att jag själv kände av detta. Några kör lite långsammare av någon anledning (med långsammare menar jag 60-70 k/h på motorvägen) och detta bidrar till köer. Och då finns det idioter som får för sig att trycka sig förbi. Det finns knappt någon plats men de ska bara om. Det gör att det blir ännu mer kaos.
(bild från google)
 
Det är samma sak som när man kör lagligt eller övningskör. Tex. 90 k/h på en 90-väg, då ska det komma någon dåre och köra om i 120 k/h bara för att de är stressade eller bara tror att de är coola. Det är något som är fruktansvärt jobbigt. Det kan också vara så att man kommer till en ny hastighet. Jag har kört i 40 k/h och ska upp i 80 k/h. Jag tar ca 1 sekund "för långt tid" på mig att komma upp i den nya hastigheten. Då blåser de också om. Det är en sak om man inte håller max hastigheten och den bakom vill det, men inte annars. Det är bara onödigt. 
 
Så alla bilförare som läser detta. (och allla andra kommande bilförare). 
Ta det lugnt i trafiken. Det gör inget om du kommer hem 5-10 minuter senare. 
Du slipper vara stressad och låta det påverka dig negativt. I längden kommer du att vinna på att hålla hastigheterna och låta det ta den tiden som det tar. Det kommer även att bidra till minder skador och olyckor. 

 
Detta var de som jag ville dela med mig. Hoppas att någon tog åt sig av det jag sa.
Kommentera gärna om ni känner igen er, har tips på hur man kan minska stressen i trafiken mer och om ni har något annat att säga.
Så hörs vi nästa gång.
Hej Då!
Visa fler inlägg