Don't drink and drive

Hejsan!
 
Jag hittade denna artikel på facebook och kände att jag ville dela med mig av detta.
Det finns många som tar för lätt på detta med att köra när man har drukit alkohol. De tänker att "jag drack typ inget så det är ingen fara". Men jo det är fara.
 
Jag personligen tycker inte att man ska dricka alkohol men det är min åsikt. Vill andra det så fine gör så men jag anser inte att man behöver göra det. Om man dricker alkohol för att glömma saker som man gör när man är påverkad så kan man vara nykter och ta sitt förnuft till fånga och inte göra de som man kommer ångra. 
 
Denna artikel handlar om en dikt om en tjej som inte drack någon alkohol på en fest och när hon körde hem var de ändå hon som råkade illa ut. Detta för att en annan förare var påverkad. 
 
Det resulterar inte i något bra att dricka och speciellt inte om du ska köra bil efter. Så snälla ni som dricker om ni nu ska göra det. Snälla kör inte bil efter. Ni vill ju inte vara anledningen till att en person kanske dör.
Om ni vet att ni kommer dricka, fixa skjuts eller något så att ni vet att ni kommer hem säkert. Och om du ser någon påverkad som ska köra, hindra den då. Det kan vara svårt men stå på dig. Ta nycklarna för personen, och om du känner att det inte kommer gå själv. Ta hjälp av en vuxen eller i värsta fall polisen. Se bara till att personen inte åker iväg själv. Om vi gör såhär kommer vi kanske hindra olyckor. Det är i alla fall värt att göra ett försök.
 
 
Gå gärma in och läs:
Visa fler inlägg