Ett år som Globalare!!!

För ett år sedan tog jag mitt pick och pack. Jag lämnade min familj och tryggheten hos dem och flyttade till Mullsjö. Jag skulle börja på Mullsjö Folkhögskola. Ett år av nya vänner, ny kunskap, ny miljö, ny gemenskap med Gud och en ny världsdel. Jag åkte dit och var super nervös för vad som skulle vänta där. Hur skulle det bli? Skulle jag bli ensam eller inte? Skulle jag trivas eller inte? Skulle det kännas rätt eller inte? 
Svaret på alla dessa frågorna är ett solklart JA!! Detta har varit det bästa året i mitt 19åriga liv. Jag har fått så mycket ny kunskap. Jag har träffat människor som jag kommer ha kontakt med resten av mitt liv (hoppas jag). Det var så välbehövligt för mig att komma bort från Månsarp och mitt "vanliga liv". Jag var i behov av förändring och jag ångrar inte någonting.
 
Jag har haft ett så bra år och jag hade gärna gått tillbaka om jag kunde. Jag är så avundsjuk på alla som ska börja i år. Många säger att "gå på folkhögskola, det är det bästa du kan göra". Jag var lite skeptisk till den meningen innan men jag håller verkligen med. Det är det bästa beslutet som jag har tagit. Så om du funderar på att göra något sådant, så vill jag bara säga: GÖR DET! Du kommer inte att ångra dig!
 
Under detta året har jag varit med om så mycket. Jag har fått lyssna på massa intressanta föreläsningar och lektioner. Jag har lärt mig saker jag inte visste något om. Jag har utvecklats som person. Jag har fått nya vänner. Jag har fått åka till Sydafrika i 3 månader. Det är så fantastiskt att jag har fått vara med om det. Att få träffa alla människorna där och skapa sådana kontakter i ett annat land, en annan världsdel. Det är något alla borde få göra. Att byta kulturer med varandra och se hur det är i andra delar av världen. Inte bara åka på semester utan att verkligen bo där. Att bli en del av dem. Det är fantastiskt.
 
Men nu har detta året gått, jag är färdig med mitt skrivande i min dagbok (som jag har skrivit i varje dag i ett år), jag är redo för ett nytt kapitel i mitt liv. Vad det är har jag ingen aning om. Men det får vi se vad tiden visar. Men en sak som är säker är att jag kommer alltid att minnas detta året. 
 
     
    För att förstå varför vi ser likadana ut på bilden ovan så kolla in detta blogginläg! --> Wannabeglobalare
     
Tack mina vänner för detta året! Hoppas vi ses någon gång igen!!
 
Visa fler inlägg