Uppdatering och Uppmuntran till Vit Jul

Halloj halloj i stugorna!

Nu var det sannerligen ett bra tag sedan jag uppdaterade här. Jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite på hur mitt liv ser ut just nu. Känner att jag bara behövde skriva av mig lite.

Just nu har jag lov (studieuppehåll som det heter efter gymnasiet) men jag studerar fortfarande produktutveckling med möbeldesign och är färdig till sommaren. Det är så sjukt vad fort tiden har gått. Men åå vad roligt det har varit. Just nu håller vi på och gör möbler som ska ställas ut på Stockholms Furniture Fair i februari. Det kommer bli hur kul och bra som helst.

Utöver skolan så hänger jag mycket med de fantastiska människorna på Tonår i Taberg. Är så sjukt tacksam för att få vara en del av det stora och fantastiska gänget. Så många fina människor som jag har äran att få kalla för mina vänner. Är så glad att Gud har gett mig möjligheten att få vara där varje fredag och ha det fantastiskt.

Men nu till den största förändringen som har skett i mitt liv. Jag har flyttat hemifrån. Jag bor inte längre i Månsarp utan är numera en stadsbo. Jag har flyttat till en etta på 38 kvadrat på Ekhagen. Det är en av de bästa sakerna som har hänt mig på länge. Det har varit en så stor befrielse att få starta mitt eget liv och känna en frid i själen. Många har frågat mig om jag tycker att det är jobbigt att bo själv men det gör jag inte. Jag känner att allt är som det ska. Det är klart att jag kan sakna min familj ibland och så men för mig har detta varit något jag har väntat på så länge att det känns som att allt har fallit på plats. Det är såhär det ska vara och det känns så rätt.

Jag kanske slänger upp ett inlägg med bilder på lägenheten någon gång om jag kommer ihåg och orkar ta några bra bilder.

 

Något mer som har hänt och som jag har engagerat mig lite i är Vit jul som är en insamlingskampanj som initierades 2007 av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund och har kommit att bli ett välkänt och omskrivet varumärke och begrepp.
Under alla år har kampanjen vilat på två ben; dels Vit jul-aktiviteterna som fungerat som stärkande andningshål för tusentals barn och unga, och dels ett omfattande påverkans- och insamlingsarbete för att skapa fina julminnen med trygga och nyktra vuxna för ALLA barn.
Detta för att de anser att alla barn har rätt till härliga julminnen.

 

Visa frågar sig själva varför behövs detta? Jo, Antalet barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många. I Sverige lever fyra till fem barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.
När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks, när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns de där. Och gör julen till barnens högtid.

 

Vit Jul anordnar olika aktiviteter för barn och unga. De tycker att om barn nu tvunget ska ha ont i magen under julen så ska det vara för att de har ätit för mycket pepparkaksdeg – inte för att de är oroliga för att mamma eller pappa ska dricka för mycket.
2017 anordnade de 271 aktiviteter som nådde över 10 700 barn och unga. Från julpyssel och pepparkaksbak till LAN och filmkvällar. Vit jul-aktiviteterna, som arrangeras av lokala eldsjälar inom IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund, var utspridda i 77 av Sveriges kommuner.

 

Jag har valt att bli ambasadör och ta ställning till detta för att jag tycker att jul är en tid som ska spenderas tillsammans med sina nära och kära och man ska inte behöva må dåligt. Så vill ni också vara en del av detta så tycker jag att ni ska gå in på hemsidan här https://www.vitjul.se/ambassador/ och antingen ta ställning, starta en insamling eller värva ett företag. Tillsammans är vi starka och kan hjälpa lite med det vi har.

Allt som jag har skrivit här och alla bilder kommer från Vit Juls hemsida som jag också länkar här https://www.vitjul.se/.

Jag önskar alla er som läser detta, om någon läser det en God Jul och Gott Nytt år. Jag önskar att alla har någonstanns att vara och inte behöver sitta ensama eller må dåligt.

Ha det toppen så hörs vi nästa gång jag lägger upp något.
Puss och Kram, ta hand om varandra! 💖😘


Visa fler inlägg