Vad är meningen med.....

Hejsan! 
Idag på lektionen diskuterade vi väldigt mycket! Vi pratade om massa olika saker men en fråga vi diskuterade som jag har diskuterat allt för många gånger innan är, Vad är meningen med Gud? Varför finns han?
Detta är en fråga som man kan diskutera massa om! 
 
Om man frågar oss som är kristna så är kanske detta en fråga som är lätt att svara på. Men om man analyserar den mycket och tänker att det är faktiskt väldigt konstigt att vi tror på en person som inte man aldrig har sett. Det är konstigt att tänka att det finns en person/varelse/sak vad man nu vill kalla honom, som har skapat allt. Och när vi satt och diskuterade detta kom vi fram till att om han har skapat denna jorden, vad hindrar honom från att skapa flera? Tänk om det finns flera planeter som vi inte ens vet om som har liv på sig. Att det finns en planet/parallellt universum där det inte finns någon ondska?
Eller att allt som händer här på jorden är styrt. Tänk om vi lever i ett sims spel? Att Gud sitter vid en dator och styr oss?
Jag tror att Gud styr oss på ett sätt. Han vet vad som ska hända med allas liv. Sedan vet jag inte hur mycket som är 100% bestämt av honom och hur mycket som är vår egna vilja.
 
När man läser detta kanske det låter som att jag tvivlar. Det gör jag inte. Jag tror fortfarande på samma Gud och har samma tankar och åsikter som innan. Men jag funderar lite på hur livet kunde/kan vara. 
Det finns så mycket mer frågor som faktiskt inte har några "RÄTTA" svar. Det finns bara tankar om hur det är. 
Detta är vad jag har i mina tankar just nu. Om det är någon som tänker annorlunda eller har någon åsikt så skriv gärna en kommentar (vill ni inte att den ska visas så skriv det), på Facebook, sms eller vad som helst.
 
Jag hoppas att alla har en fortsatt bra dag så får vi se när jag skriver här igen.
Hej då! 
 
 
Visa fler inlägg